O AVTORJU: S peresom se potapljam v svoje in tuje globine, da izluščim skrite delčke njihovih čeri

Sama sebi se včasih zdim kot buldožer. Rinem naprej in naprej, ne glede na ovire in razmišljanja ljudi. Za nekatere sem polna optimistične volje, za druge pa malo za bregom, pa še egoistična povrhu. Oboji imajo morda do neke mere prav. No, briga me, kaj si drugi mislijo.

YouTube slika preogleda

Pa gremo od točke, za katero pravijo, da je začetek. Rodila sem se v Ljubljani v letu petelina in kar nekaj let je bila moj dom stolpnica v Šiški. Lahko bi rekla, da sem čistokrvna Ljubljančanka, saj se še preveč rada vračam v rodni kraj.

Že od rojstva imam cerebralno paralizo. Niso preveč verjeli v moj napredek. V začetku je neki zdravnik moji mami celo dejal, da ne more ona namesto mene razmišljati. Kljub tako slabim predvidevanjem sem šla v šolo. Osnovno šolo sem s svojo trmo tudi uspešno končala, in sicer v Centru za usposabljanje invalidnih otrok Janka Premrla Vojka v Vipavi. Ravno ob koncu šolanja je mama ustvarila nov dom v Žalcu, kjer danes živim.  Po osnovni šoli sem doma veliko brala in ob tem vedno močneje prepoznavala tudi svojo željo in potrebo po  pisanju, četudi sem zelo rada pisala že v osnovni šoli. Tako sem začela s pisanjem kratkih zgodb in pesmi. Največ pišem, ko v sebi zaznam samoto s sozvočjem osamljenosti, ne glede na okolico. Takrat mora nekaj ven. Ni treba, da se verzi navezujejo na hipna občutja, vendar takrat grem najlažje najgloblje. Moja največja inspiracija je sam vrtinec življenja. Z vsemi svojimi čustvi, občutji, opažanji, udarci, nasmehi, …

Že osem let sem članica literarnega društva v Celju. Članica sem tudi Glasbeno-literarnega društva Aletheia v Žalcu, pri katerem trenutno opravljam tajniška dela. Sem tudi med ustanovnimi člani revije Vpogled, ki izhaja v Žalcu. Leta 2005 sem za bogato ustvarjalnost na književnem področju prejela Savinovo priznanje, ki ga podeljuje Občina Žalec za ugledne dosežke na področju kulture.  Lansko leto sem dobila priznanje za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja Andragoškega centra Slovenije.

http://tvslo.si/predvajaj/usoda-sobotno-popoldne/ava2.53916394/

  • Share/Bookmark